آنچه در اين كتاب مي خوانيم...
ما باید محور حقیقی نعمت را پیدا کنیم، تا اگر سایر نعمتها در راستای این نعمت بودند، آنها را حفظ کنیم و اگر همجهت با این محور نبودند، کنارشان بگذاریم. اما متأسفانه ما غالباً صرف نظر از محور، دنبال حفظ جلوات نعمت برای خود هستیم؛ به همین دلیل دچار امیال و خواستهای مختلف و توجه به سود و زیان خود میشویم. غافل از اینكه فقط یک نعمت باقی است و صرف نظر از آن، هیچ نعمتی نخواهد ماند. همهی نعمتها همین طورند و اگر بدانیم آنها شاخههای یك ریشه هستند، نه در داشتنشان طغیان میكنیم و نه در رفتنشان دچار کفران و معصیت میشویم. میفهمیم باید ریشه را حفظ کنیم؛ ریشه باید برای ما بماند و او باید ما را ببیند و از ما راضی باشد؛ اگر چه هیچ چیز برایمان نماند.
اما متأسفانه این بینش، در زندگی ما جاری نیست. ما آن قدر که به فکر حفظ جلوات هستیم، به فکر امام نیستیم! میگوییم: همه چیزم سر جایش باشد؛ امام، غایب هم بود، اهمیتی ندارد؛ بالأخره یک روز خدا میخواهد و او میآید! فعلاً من باید مواظب باشم فرزند، اقتصاد، امیال و شئون شخصیام غایب نشوند! خب اگر امام هم آمد، "نورٌ علی نور"؛ زندگیام عالی میشود!
اين كتاب از چه سخن مي گويد؟
با شنیدن واژهی «نعمت» چه چیزهایی برایمان تداعی میشود؟ همسر، فرزند، خوراک، پوشاک، خانه، ماشین، موقعیت اجتماعی، رفاه اقتصادی، زیبایی، سلامت جسمی، آرامش و...؛ شاید هم خیلی معنوی باشیم و توفیق نماز و روزه و حج را نعمت بدانیم! و شکرگزاری را نیز در قبال همینها انجام میدهیم؛ غافل از اینکه اینها هیچ کدام، اصل نعمت نیستند؛ بلکه مصادیق نعمتاند.
ما بیش از آنکه نیازمند تغییر در فرمول زندگی خود در جهت خوب شدن باشیم، نیاز به تغییر مبانی فکری و مفاهیم اندیشهای و بینشی داریم. یکی از این مفاهیم، مفهوم «نعمت» است. ما باید بدانیم فقط یک نعمت حقیقی وجود دارد که آن نعمت، مَظهر مُنعم (نعمتدهنده) است و بقیهی موهبتهای مادی و معنوی، مظاهر، مصادیق و شعاعهای آن هستند. نعمت، چیزی است که بیواسطه به حقتعالی بازگردد و ظهور خود او باشد؛ و نعمتشناسی یعنی بفهمیم ما با خدا جز یک واسطه یعنی «ولایت» نداریم و این اولین و آخرین واسطه را بشناسیم.
به راستی ما چقدر دنبال این نعمت حقیقی هستیم؟ چقدر آن را میشناسیم و به آن احساس نیاز میکنیم؟ چقدر درد نبودنش را میفهمیم و چقدر برای به دست آوردنش تلاش میکنیم؟ ندیدن محوریت نعمتها مساوی است با غفلت. نتیجهی غفلت هم میشود غیبت و غیبت امام یعنی غیبت نعمت ... آیا وقت دریدن حجابهای غفلت و غیبت فرا نرسیده است؟
برخي از اهداف چاپ اين كتاب
معرفی نعمت در قرآن؛
ارتباط اکمال دین و اتمام نعمت؛
تقسیمبندی انواع ولایت: ولایت تکوینی، ولایت تشریعی و ولایت شرعی؛
تبیین چگونگی اعتقاد به ولایت، خالی از شرک و غلوّ؛
نظرات بزرگان در ولایت؛
چه موقع، چیزی نعمت به حساب میآید؟
تبیین معنا و مقام شهید و ارتباط آن با شهود؛
جلوات نعمت باطنی؛
درجات نعمتیافتگان؛
تبیین محبت؛
ضرورت شناخت مغضوب و ضالّ؛
چگونگی شکر نعمت؛
شناخت ولایت، به عنوان مربیِ جان انسان.
شناسنامه كتاب
نویسنده: فاطمه میرزایی (لطفیآذر)
قطع: رقعی
تیراژ: 3000 جلد
انتشارات: فکر آوران
تعداد صفحات: 372 صفحه
تاریخ و نوبت چاپ: سال 1389 - چاپ اول